Stipendije u Češkoj RepubliciAmbasada Česke Republike u Sarajevu nudi nekoliko programa stipendiranja na češkom i engleskom jeziku. Često je za početak dovoljno osnovno poznavanje jezika, a neki umjetnički fakulteti prethodno znanje jezika uopšte ne zahjevaju. Česki jezik je moguće učiti na filozofskim fakultetima u Banja Luci i Sarajevu.

Konkurs je otvoren do 30. oktobra ove godine, a potrebno je poslati uz formular zahtjeva za stipendiju i kopije dokumenata (svjedočanstva, diplome). Prioritetne oblasti ove godine za magistarski i doktorski studij na češkom jeziku su iz tehničke i prirodne nauke, dok su na engleskom jeziku: Economics, Agricultural chemistry, Information management, Technology and Environmental engineering, System engineering and Informatics, Forestry, Water and Landscape Management, Natural Resources and Environment,Chemistry and Materials Technology, Engineering Informatics.

Pored navedenih prioritetnih oblasti, podržavamo studente i drugih smjerova da se prijave za studiranje na nekom od univerziteta u Češkoj Republici.

Više informacija o studiranju i stipendiranju možete dobiti na našoj web adresi:Studiranje u Češkoj Republici

kao i na emailu: czech.development@gmail.com

Konkurs otvoren do
30.10.2010.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s