Poziv za dostavu nominacija za UNESCO-IPCD nagradu za ruralnu komunikaciju (rok za dostavu prijedloga: 01. septembar 2011)


UNESCO je objavio poziv za dostavu nominacija za nagradu Međuvladinog vijeća za međunarodne programe za razvoj komunikacija (IPCD) za 2012. godinu. Novčani fond ove nagrade je 20.000,00USD a namijenjena je javnim ili privatnim institucijama, pojedincima ili grupama koje inovativnim aktivnostima unapređuju komunikaciju u svim njenim oblicima, s posebnim naglaskom na lokalnim novinama, radio i TV kanalima, printanim materijalima i filmovima u ruralnim zajednicama zemalja u razvoju.

 

Prijedlog nominacije se dostavlja na popunjenom obrascu koji je u prilogu i dostavlja se najkasnije do 01. septembra 2011. godine Državnoj komisiji za UNESCO na sljedeću adresu: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Državna komisija za UNESCO, Trg BiH 3, 71 000 Sarajevo

Uz prijedlog nominacije je potrebno dostaviti pisane preporuke na engleskom ili francuskom jeziku u kojima se navode postignuća kandidata, sažet opis rezultata rada uz navođenje publikacija i ostalih relavantnih dokumenata, te obrazloženje na koji način rad kandidata doprinosi ispunjenju ciljeva nagrade.

Više informacija o ovoj nagradi možete pronaći na sljedećem linku:http://portal.unesco.org/ci/en/ev.phpURL_ID=31387&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s