ROCK Fest na Uni 2012


Festival se održava u Novom Gradu na sjeverozapadu BiH. Iako se održavao i ranije u nekoliko navrata i pod drugim nazivima, ovaj put uz izmjenjen karakter želimo konačno da ga postavimo na stabilne noge (opet uz skroman početak), ovaj put uz pomoć Omladinske Banke Novi Grad koja je dala pola sredstava i MONO-a. Potrebno je da se mladima u Novom Gradu i šire pruži nešto drugačije i autentično.
Za mjesto održavanja odabran je stadion Mlakve u Novom Gradu, tačnije parking stadiona. Udaljen od centra grada oko

1,5 km ili 15ak min. hoda. Smješten je uz samu rijeku Unu (jedna od najljepših i najčistijih u BiH) gdje se mogu naći odlična mjesta za kamp, roštilj i kupanje (naravno sve je stvar vašeg izbora). Svakako će te se naći u dobrom društvu sa hladnim pivom i dobrom MUZIKOM.
Potreba za promocijom AUTORSKIH, (neafirmisanih), ALTERNATIVNIH muzičkih bendova iz grada predstavlja inicijalnu ideju u organizovanju ROCK festa NA UNI.
To je ujedno i želja da se kroz muzički izražaj prenese jasna i glasna poruka društvu i okruženju u kojem žive, da su mladi ljudi svjesni svoje pozicije i da im se omogući da daju svoj doprinos kulturi čiji su dio.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s